Derfor er dit nye tag en indtægt – og ikke en udgift!
Et godt dansk tag kan holde i utroligt mange år. Særligt hvis man passer godt på det og sørger for løbende vedligeholdelse. Men der kommer et tidspunkt, hvor taget skal skiftes.
Et sådant projekt kan naturligvis være omkostningstungt, og derudover er der en del planlægning forbundet med det. Men det at få nyt tag er ikke noget, som skal ses som en trist omstændighed. Det bør snarere betragtes som en glimrende mulighed for at øge ejendomsvurderingen.
Sørg for en god køreplan
Når du skal have lagt et nyt tag, er det alfa og omega, at der foreligger en god og konkret køreplan. Ofte er det værd at få en ekspert ind over denne del af planlægningen, da det kan blive meget dyrt at regne forkert – hvilket kan efterlade dig med en grim merudgift!
Sørg for, at der er indlagt en buffer i det budget, du arbejder ud fra. En god buffer er gerne på 15%, så der er plads til de uforudsete ting, der kan opstå undervejs.
Derudover er det meget vigtigt, at du koordinerer ordentligt med de håndværkere, som skal klare tagprojektet. Bruger du et firma fra start til slut, sørger de naturligvis for alt dette. Men kører du selv projektet, skal du sørge for at time og tilrettelægge alting, så du ikke ender uden tag over hovedet i en lang periode.
Husk på! Når du tager taget af, blotter du jo huset. Derfor skal der være styr på byggearbejdets faser, så du får klaret det hurtigt og ordentligt.
Få udgiften retur som på ejendomsvurderingen
Når du lægger et nyt tag på boligen, bør det være en festdag. Du har nemlig mulighed for at forskønne din bolig, så den fremstår helt ny. Husk på at taget jo visuelt udgør næsten halvdelen af dit hjem.
Derudover er det sjove ved at lægge et nyt tag, at man typisk kan låne størstedelen af beløbet i sin friværdi – og at det nye tag vil gøre, at ejendomsværdien stiger tilsvarende med prisen på det nye tag – nogle gange endda mere. Det bør med andre ord aldrig ses som en negativ ting, når taget skal fornyes.