e407afc05c887ccf2483f305b6b89fd7 1610622470 1 - okus på en grønnere hverdag
januar 19, 2021

okus på en grønnere hverdag

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - okus på en grønnere hverdag

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der gerne vil leve en meget grønnere livsstil. Alt for længe har vi nemlig være alt for egoistiske, når det kommer til den måde, som vi har behandlet klimaet på. Det betyder, at vi har haft et for stort forbrug, og det har vi haft uden tanke på de konsekvenser, som det har for blandt andet klimaet. Det har betydet at nye trends son NON-shopping, samt en række mere bevidste forbruger præger udviklingen på detail-markedet og diverse tjenesteydelser.

Den øgede bevidsthed er kommet af, at vi i dag oplever i større eller mindre grad klimaforandringer. Ifølge de førende forsker på området, så vil klimaforandringerne blot blive mere massive i fremtiden, hvis ikke vi gør noget ved det nu.

Den danske regering er opmærksom på situationen, og de har lavet en plan, kaldet Energistrategi 2050. Den indeholder en række energipolitiske tiltag, som skal resultere i at Danmark er uafhængige af fossile brændstoffer i 2050. Det skal bl.a. ske ved et øget fokus på vedvarende energikilder. Selv om regeringen har taget de første små skridt med denne plan, så er der stadigvæk mange ubesvarede spørgsmål om hvordan vi skal nå dette mål. Det kræver derfor at vi alle bidrager med et vi kan.

Du finder en af de største syndere i dit hjem – dit energiforbrug

Vi bør alle gøre noget ved den måde, som vi lever på, således vi bliver mere bæredygtige. Det betyder blandt andet, at vi bør tage et kig på vores hjem, idet det ofte er her de største syndere findes.

Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med den varme, vi nyder godt af i vores hjem. Ingen kan lide at fryse, og derfor skurer vi gerne noget mere op for varmen, men vi glemmer at tænke på, at det betyder et større forbrug – hvilket har konsekvenser for både klimaet og vores energiregning.

Få installeret et jordvarmeanlæg og oplev den grønne energi

Og det er netop derfor, at du bør tage et kig på de mange gode muligheder, der i dag byder sig med nogle grønnere alternativer til varme i hjemmet. Det kan for eksempel være relevant for dig at tage et kig på de muligheder, der byder sig for dig med jordvarme.

Her er der tale om et jordvarmeanlæg, der fungerer som en varmepumpe. Den udnytter varmen i jorden og kan producere 4-5 gange så meget energi, som den forbruger. Derfor er det en både vedvarende og miljørigtig ressource. Du kan læse mere om jordvarme her.

Huset skal være godt isoleret

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle boliger, der egner sig til jordvarme. Det er nemlig vigtigt, at der er tale om et hjem, der er både velisoleret og tæt, når man ønsker den maksimale effekt. Derfor bør ydervægge være isolerede, mens der bør være mindst 250 millimeter isolering i loftet. Og så er det selvfølgelig også en nødvendighed, at der ikke trækker ind fra døre og vinduer.