KFLU.dk

Fugesand pristjek

Er du på udkig efter fugesand? Vi har fundet 17 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 1.000 kg for kun 898 kr. Det er 87 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg fugesand inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
898 kr.Sække med 1.000 kgKøb
899 kr.Sække med 1.000 kgKøb
974 kr.Sække med 1.000 kgKøb
974 kr.Sække med 1.000 kgKøb
1.145 kr.Sække med 1.000 kgKøb
2.418 kr.Sække med 1.000 kgKøb
2.425 kr.Poser med 20 kgKøb
2.550 kr.Poser med 20 kgKøb
2.797 kr.Poser med 20 kgKøb
3.049 kr.Poser med 20 kgKøb
3.540 kr.Poser med 20 kgKøb
3.645 kr.Poser med 20 kgKøb
3.847 kr.Poser med 20 kgKøb
4.250 kr.Poser med 20 kgKøb
4.497 kr.Poser med 20 kgKøb
4.547 kr.Poser med 20 kgKøb
5.975 kr.Poser med 20 kgKøb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: mod ukrudt til brosten til indkørsel til belægningssten til teglsten til teglklinker til chaussesten til tegl til brede fuger til pigsten til herregårdssten til terrasse til havefliser mod mos til klinker til skifer til natursten til fliser mod sokkel mod myrer

Varianter: antracit epoxy lufttørret ukrudtshæmmende ovntørret basisk organisk hvid elastisk fejefast

Mængder: 500 liter 500 kg 1 ton 15 kg 1 kubikmeter 800 kg 10 kg 25 kg 15 kg 25 kg 1 m3 20 kg 1000 kg

Levering: i bigbag vognlæs trailer i løs vægt hent selv løst leveret i sække afhentning i poser

Brands: FB Beton Weber Danfast Skalflex IBF RNR Dansand RC Beton No grow

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Det er naturligvis meget relevant at se, hvorvidt den vare du ønsker at købe online faktisk er tilgængelig i byggemarkedet. Alternativt må du vælge et andet.
Du skal vide hvilke betingelser der gør sig gældende når du køber online, så du undgår problemer med bl.a. returret. Du bør derfor læse firmaets regningslinjer.
Du vil finde forskellighed i salgspriserne på billige fugesand hos de forskellige online byggemarkeder. En del har lave priser, hvorimod andre satser på faglig sparring. Du skal bestemme hvad du vurderer er vigtigst.
For de fleste er et byggeprojekt ens betydende med en masse spørgsmål. Af den grund er det en fordel at bestille ved et online byggecenter, som giver gode råd til valg af fugesand.
Hvis du skal have produkterne hurtigt eller blot har lyst til at slippe for fragtomkostningen, så kan du overveje at transportere produkterne selv. Det er særligt muligt hos de velkendte byggekæder.
Flere byggemarkeder fremviser et bredt udvalg, hvorimod nogle specialiserer sig i en bestemt varetype. Du skal afveje hvorvidt det er essentielt for dig at du har adskillige produkter at vælge i blandt, udover bare fugesand.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De store byggemarkeder er etablerede og landskendte firmaer, som kan bidrage til øget sikkerhed når man skal købe online. Dette kan du se positivt på.
De kendte byggecentre køber varer fra mange leverandører, og giver dig dermed mulighed for at handle fra et bredt sortiment af fugesand online.
De velkendte byggekæder finder du i hele landet, og derfor har de fleste valget om at købe online og køre produkterne selv. Takket være dette kan man blive fri for fragten, samt tilmed skaffe varerne med det samme.

Nichewebshop

Størstedelen af specialiserede webshops er små familiefirmaer, som i de fleste tilfælde er danske, givetvis ovenikøbet lokalt i dit område. Disse støtter du ved at bestille fugesand online på deres side.
Forskellige specialiserede webshops producerer selv produkterne som byggemarkederne sælger. Idet du køber direkte på niche netbutikkerne online er det muligt at få et ekstra godt tilbud.
Alverdens webshops med fokus på et smalt varesortiment er ekstremt passionerede omkring de produkter de sælger online, da de har skarpt fokus på disse produkter. Således formår de at yde ekstremt kyndig vejledning fra medarbejdere som er specialister i netop fugesand.
Danmarks største byggemarkeder
fugesand bauhaus

Bauhaus blev stiftet i 1988, og beskæftiger nu omtrent 1.000 ansatte i selskabets 17 varehuse. Bauhaus fokuserer primært på salg til private, og omsætter årligt for i nærheden af 2 milliarder kroner.

Johannes Fog kom frem i 1920, og styres dagligt af mere end 500 ansatte i forretningens 9 byggecentre. Johannes Fog fokuserer på at sælge til private, og sælger årligt for omkring 1 milliard kroner.

fugesand jem og fix

Jem og Fix blev etableret i 1988, og er nu arbejdsplads for omtrent 2.100 personer i kædens 122 butikker. Jem og Fix satser på salg til private, og sælger årligt for over 2 milliarder kroner.

Stark startede i 1896, og er i dag arbejdsgiver for cirka 2.000 personer i selskabets 72 byggecentre. Stark specialiserer sig i salg til professionelle, og sælger hvert år for i omegn af 7 milliarder kroner.

fugesand silvan

Silvan åbnede i 1968, og er i dag arbejdsgiver for flere end 1.000 ansatte i selskabets 41 byggecentre. Silvan tilstræber salg til private, og omsætter årligt for omtrent 1 milliard kroner.

XL-Byg blev stiftet i 2002, og udgøres i dag af i nærheden af 2.000 ansatte i byggemarkedets 104 byggecentre. XL-Byg specialiserer sig i gode tilbud til private og professionelle, og omsætter hvert år for over 5 milliarder kroner.

Davidsen så dagens lys i 1944, og udgøres nu af omtrent 1.000 personer i deres 9 butikker. Davidsen har fokus på at sælge til private og professionelle, og afsætter årligt for over 2 milliarder kroner.

10-4 åbnede i 1947, og udgøres i dag af i omegn af 100 personer i forretningens 6 byggecentre. 10-4 satser på salg til private og professionelle, og sælger årligt for omtrent 500 millioner kroner.

Bygma kom frem i 1952, og udgøres nu af over 2.300 mennesker i deres 56 butikker. Bygma fokuserer på salg til professionelle, og omsætter hvert år for ca. 5 milliarder kroner.

fugesand harald nyborg

Harald Nyborg så dagens lys i 1904, og udgøres i dag af over 2.000 medarbejdere i selskabets 33 butikker. Harald Nyborg har sit primære fokus på salg til private, og sælger årligt for ca. 5 milliarder kroner.

Gode råd til dit byggeprojekt
1For projekter udenfor kan eventuelt regnvejr få en essentiel rolle. På grund af dette skal du jævnligt tjekke prognosen for vejret i de dage der er op til byggeriets start, så det forhåbentlig ikke uanmeldt begynder at piske ned nøjagtig som du er trukket i arbejdstøjet til dit avancerede byggeprojekt.
2Det kan blive aktuelt at du har samtlige bygningsmaterialer til disposition i god tid før du igangsætter håndværket. Du har god gavn af at lave en overskuelig liste som samler hver eneste ting du skal bruge, og efterfølgende efterse hvert enkelt punkt, således at du kan føle dig sikker på at du ikke har glemt noget.
3Du finder rigelige mængder af hjælpeartikler og videoer på diverse hjemmesider som kan hjælpe dig. Navnligt YouTube giver dig adgang til overvældende meget anvendelig info, særligt når du kigger på engelsk.
4Før du optager byggeprocessen kan det blive ganske centralt med et tilsagn om, at det du vil lave ikke er i strid med loven. Alt efter hvorhenne du bor vil der vise sig forskellige regler for, hvad du gerne må, samt hvad der ikke kan lade sig gøre.
5Planlægning vil være metoden til at komme i mål med dit arbejde. Du anbefales at udarbejde en klar arbejdsplan, som dikterer hvilke opgaver du planlægger at løse hvornår, og som også indeholder en rækkefølge. Husk at være realistisk idet du sammensætter din agenda.
6I nogle tilfælde kan man få hjælp rent økonomisk til renoveringer. Det kan man få i tilfælde hvor byggeriet er CO2-besparende. Den økonomiske støtte er altså betinget af at ombygningen har positiv betydning for planeten.
7Det anbefales at spørge om hjælp til arbejdet, specielt ved omfangsrige byggeprojekter. Omfangsrige ting kræver flere end en enkelt person. Endvidere må det være mere produktivt og mere interessant når man er flere om opgaven.
8Ofte vil det være essentielt at have et udgiftsbudget for dit byggeprojekt, så du har styr på udgifterne. Det er sundt at gennemgå hver enkelt udgiftspost, hvorefter man kan notere ens købspris for dem enkeltvis.
9Du skal aldrig nogensinde negligere dit eget ve og vel, så glem ej sikkerhedsbeklædning som hoved- og fodbeklædning som beskytter dig mod potentielle uheld. Det er uundværligt at du har styr på dit eget ve og vel i dit byggeprojekt, især hvis du ikke skaffer hjælp fra en fagmand.
10Der præsenterer sig uden tvivl pludselige problemstillinger ved avancerede opgaver, og som følge heraf kan det være vigtigt at man afsætter passende tid i køreplanen, så man kan være overbevist om at nå i mål med projektet.
11Du må på ingen måde mangle arbejdsredskaber. Typisk kan det vise sig klogt at du har værktøjet til rådighed akkurat som du påbegynder dit byggeprojekt. Det er derudover afgørende at medtage de medfølgende omkostninger i byggeriets budget.
12Det kan overvejes om du selv kan lave helt projektet, eller du alternativt burde købe hjælp fra en professionel til dele af projektet. Når du indhenter eksperthjælp er det lukrativt at hente priser fra forskellige firmaer.
Danskernes foretrukne byggeshops
Harald-Nyborg.dk har en rating på 4,6 ud af 5 på Trustpilot, hvilket selvfølgelig er yderst betryggende. Karakteren er regnet ud fra 28.109 meninger, hvor imponerende 76 % giver topkarakter, og alene 4 % har givet dumpekarakter. I skrivende stund har Harald-Nyborg.dk 8.857 fans på deres Facebook-side.
DavidsenShop.dks Trustpilot-bedømmelse er 4,7 ud af 5, som naturligvis er fantastisk imponerende. Evalueringen er baseret på 11.467 anbefalinger, hvoraf intet mindre end 86 % har givet den bedste karakter, og kun 2 % giver den laveste karakter. Lige nu har DavidsenShop.dk 53.774 Facebook-følgere.
XL-Byg.dks Trustpilot-rating ligger på 4,3 ud af 5, hvilket i særdeleshed er utrolig betryggende. Vurderingen er et gennemsnit af 2.856 bedømmelser, hvor imponerende 59 % har givet den bedste karakter, og alene 9 % giver bundkarakter. Indtil videre har XL-Byg.dk 67.935 følgere på deres Facebook-side.
Bauhaus.dks bedømmelse på Trustpilot er 4,3 ud af 5, som tydeligvis er ualmindeligt overlegent. Ratingen er regnet ud fra 23.161 bedømmelser, hvoraf hele 69 % har givet 5 stjerner, og kun 8 % kvitterer med den laveste karakter. I øjeblikket har Bauhaus.dk 56.023 Facebook-fans.
10-4.dk vurderes til 4,7 ud af 5 på Trustpilot, hvilket selvfølgelig er temmelig overlegent. Vurderingen er et gennemsnit af 19.208 meninger, hvor intet mindre end 84 % kvitterer med den højeste karakter, og bare 2 % har givet bundkarakter. Til dato har 10-4.dk 43.202 fans på deres Facebook-side.

Normale spørgsmål hvad angår fugesand

 • Hvor meget fugesand skal jeg bruge?
 • Fugesand hvorfor?
 • Hvilken slags fugesand?
 • Hvor meget fugesand pr m2?
 • Hvornår fugesand?
 • Hvad indeholder fugesand?
 • Hvordan bruger man fugesand?
 • Hvordan virker fugesand?
 • Hvilket fugesand?
 • Hvilken form for levering er smartest?

  Masser af e-shops foreslår nu et hav af forskellige billige metoder til levering til fugesand. En af de mest benyttede er for øjeblikket levering til et afhentningssted, som gør at du kan hente de bestilte varer når du har lyst. Fragtmetoden er altså super let, og tit tilmed den mest billige leveringsversion.

  Du burde ydermere prøve at bestille varerne til levering til din lejlighed eller til når du er på job. Fragtformen viser sig mange gange en anelse mere omkostningsfuld, men også rigtig nem med fugesand online. Den mindst kostelige leveringsversion vil dog altid være selv at hente ordren, som dog står og falder med at du lever tæt på online virksomhedens byggemarked, eksempelvis Bauhaus, Jem og Fix, Silvan eller Harald Nyborg.

  Leveringshastigheden på fugesand er jo super vital hvis man skal bruge din ordre om få sekunder, og med det formål er det helt passende at man kigger nærmere på den estimerede leveringstid ved fugesand. Temmelig mange internet butikker – fx Bauhaus, Jem og Fix, Silvan og Harald Nyborg – garanterer billig dag-til-dag levering på mange af deres produkter online, som alligevel stiller krav om at bestillingen anbringes tidligere end et nøjagtigt klokkeslæt, således at de med sikkerhed kan nå at få produktet skippet afsted inden lagerpersonalet har fyraften.

  Nogle online virksomheder præsterer levering uden gebyr på fugesand online, men ofte er det betinget af at man handler for en bestemt sum. Ellers må man overveje den prisbilligste metode til levering, som tit vil blive at få fragtfirmaet til at levere pakken til en pakkeshop.

  En del netshops giver click-and-collect hvor du køber billig fugesand online men selv henter i byggecenteret. Eksempelvis Bygma, Silvan, XL-Byg, Stark, Harald Nyborg, Davidsen, Jem og Fix, 10-4 og Bauhaus. De tildeler blandt andet klik-og-hent på fugesand i følgende byer:

  Allerød, Kolding, Lyngby, Horsens, Værløse, Svendborg, Brønshøj, Valby, Vallensbæk, Vordingborg, Næstved, Sønderborg, Nærum, Rudersdal, Slagelse, Taastrup, Højbjerg, Rønne, Jyllinge, Charlottenlund, Nørresundby, Dragør, Fredericia, Randers, Stenløse, Holbæk, Haslev, Risskov, Varde, Køge, Virum, København, Nakskov, Odense, Hillerød, Åbyhøj, Helsingør, Søborg, Hobro, Herlev, Silkeborg, Birkerød, Nykøbing Falster, Herning, Thisted, Farum, Ølstykke, Lillerød, Hedehusene, Gladsaxe, Frederikssund, Frederikshavn, Middelfart, Aabenraa, Hedensted, Ringsted, Skanderborg, Haderslev, Ballerup, Hvidovre, Nyborg, Frederiksværk, Brønderslev, Frederiksberg, Solrød Strand, Kalundborg, Korsør, Aalborg, Lystrup, Brøndby, Brabrand, Gentofte, Greve, Viborg, Odder, Ishøj, Esbjerg, Aarhus, Holstebro, Albertslund, Vanløse, Rødovre, Tårnby, Hjørring, Vejle, Ikast, Struer, Hørsholm, Grenaa, Roskilde, Glostrup, Skive, Tilst, og Kokkedal, .

  Click-and-collect for fugesand er tilgængeligt i samtlige regioner af landet: Jylland (Nordjylland, Østjylland, Vestjylland, Sydjylland, Sønderjylland, Midtjylland, Syddanmark), Fyn (Midtfyn, Østfyn, Nordfyn, Sydfyn, Vestfyn) og Sjælland (Bornholm, Østsjælland, Vestsjælland, Hovedstaden, Lolland, Amager, Nordsjælland, Midtsjælland, Sydsjælland, Falster).

  Ses der på tallene er det klart, at online shoppere ofte leder efter fx fugesand tilbud og køb fugesand. Man ser desuden typisk online shoppere lede efter fx fugesand online, fugesand priser samt billig fugesand, foruden de udbredte byggekæder som 10-4, Bygma, Bauhaus, Harald Nyborg, Jem og Fix, Stark, XL-Byg, Silvan og Davidsen.

  Gode tilbud på fugesand

  Det er efterhånden yderst ukompliceret for forbrugerne at finde frem til de bedste priser på billige fugesand online på diverse netshops, og til gengæld har mange internet outlets været nødt til at nedbringe priserne på fugesand voldsomt, og ovenikøbet love gratis fragt.

  Til gengæld kan det til hver en tid vise sig nyttigt at studere forskellige e-butikker efter tilbud på fugesand online forud for at du gennemfører dit køb, så du er på den sikre side med at få den prisbilligste pris. Kig ikke kun hos de udbredte byggekæder som Stark, Jem og Fix, Bygma, XL-Byg, Silvan, Davidsen, 10-4 og Harald Nyborg.

  Man må lige meget hvad være så påvagt, at ifald en netshop reklamerer billige fugesand online på tilbud til en salgspris der anses for utopisk lav, er det undertiden være et symbol på en uoprigtig online butik. Køb med gængse betalingskort er i hvert fald omfattet af en ordning, hvilket forsvarer dig som kunde imod snydagtige e-shops.

  Vi anbefaler generelt køb med kort eller MobilePay. Som alternativ kan du bruge et afbetalingstilbud fra eksempelvis ViaBill, for så vidt du tilstræber at afbetale pengene til fugesand i flere bidder. Det fås normalt i nichefokuserede webshops, i modsætning til de velkendte byggecentre som eksempelvis Silvan, Davidsen, 10-4, Bauhaus, XL-Byg, Jem og Fix, Stark og Harald Nyborg.

  Ved kig i tallene står det klart, at folk som regel kigger efter for eksempel fugesand tilbud og fugesand online. Foruden dette oplever man ofte mennesker lede efter blandt andet køb fugesand, billig fugesand og fugesand priser.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg kg fugesand er 748 kr. Pristjekket er vurderet til 4.8 ud af 5 stjerner baseret på 11 brugeranmeldelser.

  Hurtig og effektiv” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til klinker til havefliser til pigsten til chaussesten mod ukrudt til fliser til indkørsel til teglklinker til tegl til brosten til brede fuger mod mos til natursten til teglsten til belægningssten til skifer mod myrer mod sokkel til herregårdssten til terrasse

  Varianter: ukrudtshæmmende basisk organisk epoxy elastisk fejefast hvid lufttørret ovntørret antracit

  Mængder: 20 kg 15 kg 1 ton 1 kubikmeter 500 kg 15 kg 800 kg 1 m3 10 kg 25 kg 25 kg 500 liter 1000 kg

  Levering: i poser i løs vægt i sække løst leveret vognlæs afhentning trailer i bigbag hent selv

  Brands: Weber No grow IBF RNR RC Beton Dansand Skalflex Danfast FB Beton

  Udforsk eksisterende kunders evalueringer

  Trustpilot frembringer helt passende genveje til at kortlægge en lang række tidligere brugeres bedømmelser og af den grund foreslåes det, at du tolker online firmaets kritik inden du shopper billige fugesand online.

  Facebook giver dig endvidere evigt hæderlige metoder til at få kendskab til online shoppens popularitet. Foruden det ser vi en del forhandlere på nettet som gør det muligt at ytre en omtale af købsoplevelsen, som også må tages i brug til at bedømme hvor glade kunderne er.

  Inden folk køber billige fugesand online hos en shop kan man de facto se på webbutikkens forretningsaftale, det er dog bare et tidskrævende projekt, især med de velkendte byggemarkeder som Davidsen, 10-4, Stark, XL-Byg, Harald Nyborg, Bygma, Silvan, Bauhaus og Jem og Fix.

  Alternativet kan derfor være at se hvorvidt online webshoppen er e-mærke godkendt, da det ofte er et signal om at e-shoppen opfylder de danske retningslinjer, udover at online firmaet fra tid til anden kontrolleres af sagkyndige der forstår reglerne.

  Det giver dig mulighed for hjælpende service, for så vidt du forvoldes dilemmaer i forbindelse med din bestilling af fugesand. Foruden dette tilråder vi at kunden er påpasselig med de mest centrale bestemmelser der har betydning for bestillingen af fugesand online, f.eks. hvilken returret online webshoppen bruger.

  I den forbindelse er det tilmed vigtigt, at man til enhver tid bevarer ens ordrekvittering, så man når som helst vil kunne påvise bestillingen af fugesand, ligegyldig om man køber hos Silvan, Harald Nyborg, Jem og Fix, Bygma, XL-Byg, Bauhaus, Stark, 10-4 eller Davidsen.

  Hanne A gav 5 stjerner

  Alt fungerede hurtigt og perfekt !

  Erik gav 4 stjerner

  Fremragende service.

  Per D gav 5 stjerner

  Nemt at bestille og hurtig levering

  Jesper Olsen gav 4 stjerner

  Det fungerer jo bare

  9 tips til indkøb via nettet
  1Temmelig mange internet selskaber tildeler nu en hel del forskellige billige løsninger til levering til fugesand. Et hit er på nuværende tidspunkt at afsende til en pakkeshop, hvor du kan afhente de nyindkøbte varer når det passer dig bedst. Denne er nemlig ualmindeligt smertefri, og desuden ligeledes den billigste fragtmetode.
  2Antal dages levering kan i nogle tilfælde være temmelig bestemmende i tilfælde af at vi har behov for dine nye varer om et øjeblik, og af den grund er det sandelig på sin plads at man kigger nærmere på den anslåede leveringstid for fugesand. En lang række online varehuse stiller garanti om billig levering på næstkommende hverdag på de fleste varenumre, der dog er afhængig af at bestillingen laves tidligere end et givent klokkeslæt.
  3Den billigste løsning er utvivlsomt at du selv henter varerne, men dette beroer på at du lever nær webbutikkens bopæl. Den fragtmetode er naturligvis ret så vigtig ifald vi har brug for fugesand øjeblikkeligt. Alternativt så yder nogle enkelte online virksomheder fragtfri levering, men i reglen under forudsætning af at man køber for et fastslået beløb.
  4Vi anbefaler generelt kortbetalinger eller MobilePay. Bestillinger med kort er en del af et reglement, som passer på dig overfor uærlige internet butikker. Som alternativ bør du drage nytte af en billig afbetalingsordning som for eksempel ViaBill, for så vidt du efterspørger at honorere betalingen over en periode.
  5Forud for at folk handler billige fugesand hos en online virksomhed burde de i reglen se på e-butikkens handelsbetingelser, det er dog uden tvivl ikke super interessant. Tilsvarende er det smart at køber er sat ind i de mest essentielle regler i forbindelse med bestillingen af billige fugesand online, fx den byttepolitik butikken tilbyder.
  6Trustpilot genererer visse relevante chancer for at udforske en hel del tidligere køberes meninger og derfor er det anbefalelsesværdigt, at du vurderer e-shoppens ratings forinden du køber billige fugesand online. Facebook genererer lignende stort set fordelagtige genveje til at få et kig ind i e-handlens pålidelighed.
  7Det er jo efterhånden vældig bekvemt for alle og enhver at analysere priser online på billige fugesand hos forskellige online webshops, og derved yder langt de fleste internet foretagender gebyrfri levering. Dog kan det alligevel blive lønsomt at tjekke indtil flere outlets på nettet efter udsalg og tilbud før du gennemfører dit køb, således at du er skudsikker på at indhente den laveste pris.
  8Generelt tilråder vi at efterse hvorvidt online forhandleren er e-mærke tilsluttet, som bør være et billede på at internet firmaet accepterer de danske regler, og at e-firmaet regelmæssigt vurderes af fagmænd som har meget erfaring med reglerne på området. Forinden folk handler billige fugesand hos en e-shop behøver de sådan set have øje for virksomhedens vilkår.
  9Flere e-forhandlere sikrer portofri fragt på fugesand, men ofte påkræves det at der erhverves for en bestemt sum. Derudover kan man udse dig den mest prisbevidste løsning til levering, hvilket i mange tilfælde er at få fragtfirmaet til at køre din ordre til et udleveringssted. Metoden viser sig sædvanligvis ydermere super ukompliceret. Den prisbilligste form for fragt er dog selv at hente produkterne.
  Har du brug for hjælp?

  Lav-det-selv.dk er Danmarks største samlingssted for boligejere og gør-det-selv folk