maj 18, 2022

5 tegn på at du har besøg af rotter

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - 5 tegn på at du har besøg af rotter

Det ville selvfølgelig være ideelt, hvis en rotte bare kom gående med en skive ost i munden så snart, der opstod rotteproblemer i ens bolig. Sådan er det dog desværre ikke. Tværtimod. Hvis du ser en rotte ved højlys dag, er det et tegn på, at problemet er meget alvorligt. Rotten er nemlig et sky væsen og kommer oftest kun frem ved mørkets frembrud. Man kan derfor sagtens have et betydeligt rotteproblem uden at man selv er klar over det. Det er lige netop derfor, at det er en god idé at kende de mere subtile tegn på, at der er rotter på loftet (eller i kælderen, i skuret, i kloakken eller andre steder). Vi har her samlet 7 tegn på, at du har besøg af rotter – og vi kommer også med en god løsning til nem, effektiv og billig bekæmpelse af rotter.  

Lugten

Rotter stinker! Meget! Det er en stank, der sagtens kan forveksles med kloak. Hvis dit hjem derfor et begyndt at stinke af kloak, og der ikke umiddelbart er en årsag, kan problemet sagtens have en sammenhæng med rotter. Det kan f.eks. være et hul i kloakrørene, der er skyld i lugten. Det er derfor altid værd at undersøge, hvor lugten kommer fra.

Lydene

Rotter kradser i alt, hvad de kan komme i nærheden af og piver meget. Hvis du derfor oplever disse lyde – især om natten – så er der helt sikkert skadedyr i boligen. Det kan dog også være andre skadedyr end rotter, men det er ikke godt nyt.

Gnavemærker

Rotter kan godt lide at gnave og kradse i alt – især hvis der er tale om fødevarer. Hvis du altså finder plastik, pap, mad eller lignende med gnavemærker, f.eks. i nærheden af skraldespanden udenfor, er det muligvis rotter, der har været på spil. Hvis der er tale om fødevarer, skal du smide dem væk med det samme – ellers kan du risikere mange forskellige ubehagelige sygdomme.

Ekskrementer

Rotter efterlader også ekskrementer over alt, hvor de kommer – også steder, hvor du uden tvivl vil lægge mærke til det, f.eks. i deres løbespor. Rottelort er typisk omkring 17 mm i længden og 6 mm i tykkelsen. Hvis ekskrementerne er mindre end det, kan der enten være tale om unger eller evt. mus – men det er heller ikke godt nyt.

Fedtede spor

Rotter bevæger sig rundt over alt i boligen, især om natten – og fordi de er så beskidte, som de er, efterlader de fedtede spor, der består af urin og et andet stof over alt. Det kan du især finde ved bjælker, ledninger/kabler, langs vægge og lignende steder. Det sker ofte i hjørner og kanter og ikke midt på gulvet. Det er rottens løbespor.

Hvis du oplever tegn på rotter – eller andre skadedyr – findes der mange forskellige husmorråd til, hvordan du slipper af med dem igen. Mange af de råd er dog langt fra effektive eller også kræver de, at du selv bor i ubehag for at slippe af med rotter, f.eks. med stanken fra hjortetakolie. Der findes dog en mere effektiv, hurtig og billig løsning: Gnaversirenen. Den udsender en højfrekvent lyd, som sender rotterne på flugt fra dit hus – og hvis du bare lader den stå tændt, kommer de heller ikke tilbage. Lyden kan hverken høres af mennesker, hunde eller katte, så den sikrer, at dit hus bliver fri for rotter uden at du selv skal leve i larm og stank.