september 9, 2021

Frisk huset op med en gang facademaling

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Frisk huset op med en gang facademaling

Husets ydre er både det første, du selv ser, når du kommer hjem fra arbejde og det første indtryk gæster får, når de ankommer. Derfor er en flot facade vigtig for mange af os. Har du ikke råd til et helt nyt hus kan du i hvert fald give din nuværende bolig en opfriskning med en god facademaling. På maling.dk finder du lige den type maling du har brug for til sådan en opgave. Her finder du vandbaserede og olieforstærkede malingtyper samt den ekstra stærke silikoneemulsion til den krævende forbruger.

Vælg den rette type maling

Husets ydre skal kunne stå imod lidt af hvert og det er derfor vigtigt at vælge den rette løsning for at få det til at holde og forblive pænt i længere tid. Man kan skal være opmærksom på flere ting, når man skal vælge den rette type facademaling til huset. Det er først og fremmest helt afgørende, at den er diffusionsåben. Det betyder, at fugt kan vandre igennem og du dermed undgår ophobning af fugt under malingen. Man skal for eksempel være opmærksom på, at akrylmaling, der er nem at arbejde med, ikke er særligt diffusionsåben. Denne maling kan derfor give problemer særligt på ældre huse. Silikatmaling, der giver et flot, kalkagtigt look, er til gengæld oplagt til ældre huse. Den type facademaling giver nemlig en god diffusionsåben overflade. Til gengæld kan den kun påføres en mineralsk overflade og man skal derfor sikre sig, at muren er renset helt ned inden man går i gang. Cementmaling er lidt lettere at arbejde med og har nogle af de samme egenskaber. Olieemulsionsmaling kan være et godt valg til mange overflader, da den forener gode egenskaber fra flere malingstyper. Det er det oplagte valg til en ikke alt for god overflade, men dog ikke den mest diffusionsåbne type facademaling.

Når facaden skal males

Inden man giver sig i kast med at male facaden skal man sikre sig at overfladen er helt klar. En nypudset væg, der ikke har været behandlet, skal have 1 til 2 års tørretid, før den males. Ellers risikerer man, at saltet trænger ud hvilket skæmmer facaden. Når sådan en væg har fået lov at stå længe nok kan det være nødvendigt med en gang grundrens inden facademalingen påføres. En ældre væg kan kræve en større rensning, eventuelt sandblæsning, før den er klar til at få påført maling. Soklen er det, der skal males sidst, da man dårligt kan undgå, at der drypper eller løber noget ned på den under arbejdet med selve muren. Det rette værktøj er vigtigt for et godt resultat – og for at opgaven ikke bliver helt uoverkommelig. En god malerulle og en teleskopstang er noget af det man får brug for. Og så er det en god idé at få dækket godt af så man undgår et stort oprensningsarbejde bagefter, og måske har man ramt noget med malingen, som slet ikke kan renses ordentligt. En engangsheldragt kan være en god idé også.