april 14, 2021

Alt du skal vide om murmaling

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Alt du skal vide om murmaling

Har du en mur, der trænger til en ny omgang maling? Eller måske har du fået bygget om og renoveret i hjemmet, så der er nye områder, der trænger?

Uanset hvad årsagen er, til at du gerne vil vide mere om murmaling, så er du kommet til det rette sted.

Her kan du nemlig blive klogere på alt det, du skal vide om murmaling, så du ender op med det bedste resultat i første omgang.

Hvorfor bør du male dit hus?

Murmaling har ikke kun en pyntende effekt. Faktisk beskytter malingen også din facade mod vind og vejr. Det er nemlig særligt udviklet til facader på huse, og derfor er malingen ekstra stærk, så den kan være modstandsdygtig overfor det danske vejr.

Murmalingen er derfor både modstandsdygtig overfor solens stråler om sommeren, men også slud, regn og vind.

Du kan finde en lang række forskellige typer maling til din mur, der er modstandsdygtige overfor vind og vejr hos https://www.maler-maling.dk/murmaling.

Det skal du kigge efter, inden du går i gang

Selvom der findes meget god maling på markedet, så kan murmalingen altså ikke redde en dårlig overflade. Derfor er det vigtigt, at du tjekker husets overflade igennem først.

Det inkluderer blandt andet puds og fuger, da malingen ikke lægger sig pænt, hvis disse er porøse. Sørg for at udbedre skaderne og fylde dem igen, inden du maler huset, hvis du vil have det bedste resultat.

Huset skal selvfølgelig også være så rent som muligt, når du går i gang, da malingen ellers sætter sig på skidt og snavs.

Sådan vælger du den helt rigtige murmaling

Der findes mange forskellige typer maling, og mange af dem er også af høj kvalitet. Derfor er det ikke det eneste kendetegn, som du kan basere dit valg på.

En anden ting, som du kan kigge efter, er facademalingens styrker og svagheder. Der er forskellige styrker og svagheder ved de forskellige malinger, og alt afhængig af hvilken maling, du vælger, så vil resultatet være forskelligt.

En tommelfingerregel er at vælge en diffusionsåben maling, da det sikrer, at dine vægge kan ånde og komme af med fugten. Få den måde undgår du eventuelle skader på huset, der ellers kan opstå på grund af fugt.

De mest almindelige typer maling

Der findes 4 forskellige typer maling, der kan betragtes som de mest almindelige typer.

  • Akrylmaling: Denne er kendetegnet ved at være utroligt holdbar og smudsafvisende.
  • Olieemulsionsmaling: Denne er kendetegnet ved at være utroligt god at bruge til overflader, hvor forarbejdet er blevet sparet væk. Hvis du ikke har ville bruge tid og penge på en total afrensning af din facade, så giver denne et godt resultat på beton og tidligere kalkede facader alligevel.
  • Silikatmaling: Denne er kendetegnet ved, at den særligt egner sig til mineralske underlag, da malingen indgår i en kemisk forbindelse med overfladen og derigennem forstener.
  • Silikonemaling: Denne er kendetegnet ved at være robust og vejrbestandig, og så får du også flere af fordelene fra silikatmalingen.