marts 18, 2021

Dette skal du vide før du starter din keto kur

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Dette skal du vide før du starter din keto kur

Det er gå på en keto kur, er blevet super populært over de sidste år. Det er på grund af de utrolige vægttabsresultater, der er blevet skabt for de folk, som testede det. Hvad en keto kur går ud på er, at man tager alle kulhydrater ud af kuren. Dette tvinger kroppen til at gå I, hvad man kalder, ketose. Ketose, er når man bruger fedt som en energikilde, i stedet for kulhydrater. Teorien bag kuren er, at når man tager kulhydrater ud af kosten, vil der blive en øget mængde af ketoner, som vil øge vægttabet drastisk. Der er dog ting man skal vide, før man starter den keto diæt. Dette er etop derfor denne artikel eksisterer, og med et samarbejde med refe.dk vil du få et indblik i, hvad foredelene og ulemperne er ved keto kuren. 

Fordele  

Den største fordel ved at starte på keto kuren er, at man får et hurtigere vægttab end de normale diætter. Der er også en klarere mærkbar forskel, hvis man sammenligner folk, der har prøvet keto kuren, i forhold til de folk som har valgt nogle af de traditionelle. Kilden til de sunder fedststoffer man skal indtages øges drastisk, da der også er begrænset muligheder for indtagelse af animalsk fedt. Når man starter Ketose, så gør udslippet af ketoner at man får en nedsat appetit, hvilket ender ud I at man indtager færre kalorier. Da man tager alle kulhydrater væk, skal de erstattes med fedt og proteiner. Den øget indtagelse af proteiner gør, at man beholder sin muskelmasse intakt mens man er på kuren 

Ulemper 

Den mængde af kulhydrater der indtages under keto kuren er 10% lavere end hvad der anbefales, for det daglige indtag. Da man ikke indtager så mange fibre som i en normal kost, kan der opstå fordøjelsesproblemer og forstoppelse, hvilket kan være super ubehageligt. Studier viser at når man starter sin ketose, kan det skade din koncentration og hukommelse. Når der opstår en ekstra mængde ketoner i kroppen, kan der forekommer dårlig ånde, så det er derfor vigtigt at man har ekstra fokus på god mundhygiejne. En mere vigtigt information omkring øget ketogener i blodet er, hvis man har for meget i blodet, kan der ske ketoacidose, som kan skade vitale organer. Det er ikke alle der skal starte på keto kuren, da det kan potentielt overbelaste leverfunktionerne. Dette er ikke godt for personer med fedtsyre, eller hjerteproblemer.  

Konklusion 

Hvis man skal starte på en keto kur, er det vigtigt at man først får klargjort, om ens sundhed kan klare det. Hvis man har problemer, der kan forværres under kuren, skal man ikke starte. Den ketogen kur er en kur, som man ikke skal være på i mere end 30 dage, da det kan have ernæringsmæssige konsekvenser, hvis man bliver ved. Hvis man ønsker at tabe vægten og holde sig på den vægt kan det helt klart bedre anbefales, at starte på en afbalanceret kost.