juli 22, 2022

Få styr på haven med disse 3 gode råd

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Få styr på haven med disse 3 gode råd

En god have er en vigtig del af et godt liv i huset. Haven er et samlingssted, hvor især børnefamilier har mulighed for at tilbringe gode stunder med deres børn. Derudover er haven med til at skabe helheden af huset. En grim og tætbegroet have vil således signalere rod og uorden, hvilket skaber et uheldigt indtryk. Særligt hvis man f.eks. skal sælge sit hus, er det vigtigt, at potentielle køber kan se sig selv i det nye hjem, hvorfor de også er nødt til at kunne forestille sig haven i brug.

Men hvordan får man bedst styr på haven? Vi giver 3 gode råd her.

Ryd op!

En have kan også være rodet. Også selvom der ikke ligger ting i den, men at det skyldes begroninger og vildtvoksende planter. Løsningen er naturligvis at trimme haven. Men det vil blot resultere i, at den vokser sig til igen, hvis den ikke bliver passet.

Når en have vokser sig ud af kontrol, skyldes det ofte, at den er for besværlig at vedligeholde for beboerne. Måske haven har for mange elementer, og beboerne ikke har lysten eller tiden til at tage sig af det.

Løsningen kan her være at forsimple haven. Det gør man ved at rydde op i den, så der ikke er mange forskellige planter og buske, der skal passes på hver deres måde. I stedet kan man prioritere at have større områder med græs. Det gør det nemmere at passe haven og opnå det rolige udtryk, som skaber harmoni omkring både haven og huset.

Skal du have fjernet genstridige buske som f.eks. bambusbuske i den forbindelse, så kontakt gerne Sprængning.nu for nem rydning.

Trim

Tit kan det være svært at bruge haven optimalt, hvis der f.eks. er mange buske eller træer, der skygger. Det at være i haven kræver nemlig en god mængde sol, og ligger haven til en side med meget skygge, skal der skabes gode forudsætninger for lyset. Det gøres bedst ved at trimme trætoppene, så der kan komme sollys frem til haven.

Saml haven med huset

Vil du gerne bruge mere tid i haven, så kan det være en god idé at gøre det lettere at komme derud. Det kan bedst gøres ved at have et flot opholdsområde som en terrasse, der glider let videre ud i haven. På den måde bliver det mere ligetil at tage skridtet ud på græstæppet.