marts 16, 2022

Find dig ikke i Hekseskud, ryg og nakkesmerter

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Find dig ikke i Hekseskud, ryg og nakkesmerter

Ondt i ryggen

 Børn såvel som voksne døjer med gener og smerter i ryggen og nakken. Større undersøgelser viser at ca halvdelen af Danmark befolkning jævnligt døjer med rygsmerter i varierende omfang. 1/3 af disse i så stor et omfang at de rent faktisk søger hjælp for dette

 

 

Ryg og nakkesmerter kommer til udtryk på flere måder – alt lige fra de mere simple hekseskud, hold i ryggen, nerve i klemme og hovedpiner til de mere langvarige og voldsomme problemer med diskusprolaps i lænd og nakke.

 

Mange lever desværre bare med deres smerter og gener med den påvirkning af livkvalitet som hører med. Hovedpine og smerter gør typisk vi trækker os fra sociale sammenhænge ligesom vi har tilbøjelig til at blive mere inaktive. Alt sammen noget som påvirker livskvaliteten, men også typisk forværre problemet.

 

Men hvad kan jeg selv gøre ved smerter i ryggen

 

Aktiv hvile beskriver nok bedst den adfærd som vi bør praktisere ved hekseskud, hold i ryggen og andre smerter i ryg og nakke.

 

Det hjælper sjældent at lægge sig for meget i forsøg på at håbe det går væk af sig selv. Ofte trækker smerterne og gener bare længere ud end nødvendigt. I stedet skal vi forsøge at holde os i gang løbende men inden for grænsen af hvad kroppen forsøger at fortælle os er ok.

 

Den tager dog ikke skade af at blive bevæget og brugt, selvom det måske kan føles sådan. Den jagende karakter som mange kan have ifb med rygsmerter er ikke udtryk for at det er fagligt. Der er dog ingen grund til at overdrive da det midlertidigt godt kan forværre generne.

 

Små øvelser med fokus på bevægelse i ryggen er ofte lindrende. Is/varme kan bruge ifht hvad der føles bedst. Men prøv generelt ikke at sidde for meget ved ondt i ryggen og læg evt kun i kortere perioder og kom op og i gang igen.

 

 

Få hjælp til ondt i ryggen og heksekud hos Kiropraktor 

Uanset årsagen og uanset sværhedsgraden er der heldigvis hjælp hente – Din Kiropraktor er den faggruppe som er bedst klædt på til at undersøge, behandle samt råde og vejlede dig ved rygsmerter.

 

Vi er specialister inden for behandling af muskler og led, og vi kan langt mere end det klassiske knæk og bræk. Kiropraktorerne er uddannet sammen med lægerne og har en bred uddannelse inden for ryg og muskelproblemer samt uddannelse inden for træning og vejledning

 

Få hjælp til dine Rygsmerter i dag – kontakt din Kiropraktor