november 7, 2021

Den ultimative guide til kattefoder: Næringsstoffer og vitaminer

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Den ultimative guide til kattefoder: Næringsstoffer og vitaminer

Katte er ikke bare pelsdyr, der ligger på sofaen hele dagen. De kræver en masse pleje og opmærksomhed, herunder også hvad de spiser. Katte skal have næringsrig mad, så de kan holde sig sunde og leve et langt liv! Denne artikel vil gennemgå de næringsstoffer og vitaminer, som katte har brug for i deres kost, så du bedre kan forstå, hvordan du skal fodre din kat.

Næring i kattefoder

Katte har brug for meget protein i deres kost. Se mere om Kattefoder her. Det anbefalede daglige indtag for katte er 26 gram om dagen, som kan findes i ca. 100 g-125 g råt oksekød eller kylling. Katte har også brug for at spise taurin, som en essentiel aminosyre . Taurinmangel forårsager blindhed og hjerteproblemer, så sørg for, at din katten spiser nok taurin. Det anbefalede daglige indtag, for katte er 250-500 mg om dagen, som kan findes i ca. 100 g råt oksekød eller kylling.

Katte har brug for at spise kulhydrater, fordi de ikke er i stand til at lave deres egen mad, når de jager bytte. Katte har også brug for fibre fra grøntsager og frugt for at hjælpe med fordøjelsen, som forhindrer forstoppelse, og mindske risikoen for at udvikle diabetes. Kulhydrater hjælper også med at kontrollere kattens vægt, så du skal ikke være bange for at fodre din kødædende kat med kulhydrater! Det anbefalede daglige indtag, for katte er 20-30 gram om dagen, hvilket kan findes i ca. 100 g kogte ris eller pasta med grøntsager.

Katte har brug for fedt fra deres kost, fordi det holder deres pels skinnende og huden sund. Det hjælper også med at optage vitaminerne A, D, E og K i kroppen. Det anbefalede daglige indtag for katte er ca. 30 gram om dagen, som kan findes i ca. 100 g kogt kød eller fiskeolietilskud.

Vitaminer til katte

Katte har brug for A-, B- og C-vitamin for at være sunde. D-vitamin er også vigtigt for at forhindre, at din kat udvikler rakitis eller bløde knogler.

Det anbefalede daglige indtag for katte:

-Vitamin A: ca. 800 mikrogram om dagen, som kan findes i ca. 100 g lever (svinekød), torskolie eller hellefiskeolietilskud
-B-vitamin: ca. 0,45 mg pr. dag, som kan findes i 100 g kyllingelever og okse- og svinekødelever eller fiskeolietilskud
-C-vitamin: ca. 15 milligram pr. dag, som findes i 100 g jordbær
-D-vitamin: ca . 200 internationale enheder pr. dag, som kan findes i 100 g torskeleverolie og hellefiskolietilskud
-E-vitamin: ca. 28 milligram pr. dag, som kan findes i 100 g råt oksekød eller kylling
-K-vitamin: ca. 0,08 mg pr. dag, som kan findes i 100 g af råt oksekød eller kylling