maj 2, 2021

Opgrader din have med en hæk

By admin
RwAX5JYLNEcda86RVKB4BuiaT+uXiQStAAAAABJRU5ErkJggg== - Opgrader din have med en hæk

Trænger din have til en opfriskning efter en lang, kold vinter? Snart er det forår, og det er en kærkommen mulighed for at få ordnet haven eller forhaven. Hækplanter er en fin måde at opgradere haven på og giver et velplejet udtryk.

En grøn afskærmning

Hvis stakittet er blevet grimt og slidt, eller hækken er vissen her og der, kan du med fordel udskifte det med nye, friske og ikke mindst billige hækplanter. Du kan vælge små hækplanter i potter eller nogle, som skal plantes direkte i jorden.

Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på, at de vokser sig store, kan du også købe færdige hækplanter. Med færdige hækplanter får du flere års resultater med det samme.

Mere privatliv

En hæk er ikke kun pæn at se på, den har også den funktion, at den afskærmer for naboerne eller dem, som går forbi på gaden. Du får derfor mere privatliv og slipper for, at andre kan kigge ind til dig.

Du kan også lave små hyggelige hjørner eller grupperinger i haven, som du skærmer af ved hjælp af hækplanter. Det kan for eksempel være dét sted i haven, som er perfekt til din solseng eller børnenes sandkasse.

Liguster, bøg eller noget helt tredje?

Når du skal i gang med at lave hæk, skal du beslutte, hvilken type hæk du vil have. Der findes flere forskellige typer af hækplanter. Køb hindbær nu. Du kan se dem på en planteskole eller bestille dem online.

Hækplanter kan ikke tåle hård frost eller hedebølge, og derfor er der bestemte tidspunkter på året, hvor det er bedst at plante dem. Derudover afhænger det også af, hvilken type du vælger. Vælger du eksempelvis ligusterhæk, anbefales det at plante dem fra uge 42 og frem til juni. Er du i tvivl, så spørg forhandleren til råds.

Husk at vedligeholde hækplanterne

Selvom de færdige hækplanter er forholdsvis nemme at have med at gøre, er det vigtigt, at du ikke bare lader stå til, men vedligeholder dem. Hækken skal vandes især i varme måneder, og derefter skal du huske at trimme og klippe hækkens sider og højde.