Revisor: Skal man have en eller ej?
Hvis du vil have det meget korte svar på ovenstående spørgsmål (titel), så er det: Hvis det er et krav, at dit regnskab skal revideres, så kan du ikke komme uden om at skulle have en revisor ind over dit regnskab på et eller andet tidspunkt – typisk i forbindelse med udarbejdelsen af årsrapporten. Har du ikke en virksomhed, der er underlagt revisionspligt, så er det op til dig selv. Læs denne artikel for at få nogle af nuancerne med – så bliver det nemmere for dig at vælge.
Hvorfor skal man have en revisor på?
Der er forskel på lovgivning og praktiske ting. I forhold til lovgivningen skal du kun have revisor på, hvis du er i en bestemt regnskabsklasse og ikke har fravalgt revision ved stiftelsen eller lignende. Lovgivningen er dog kun én ting. Hvis du ikke har styr på dit regnskab, så kan det virkelig blive problematisk i fremtiden, hvorfor man bør overveje at få en revisor til at kigge på det med det samme. Se, det afhænger af konteksten – og denne kan være forskellig fra virksomhed til virksomhed. Faktisk vil vi sige, at konteksten altid er anderledes, fordi der er forskellige mennesker involveret i forskellige virksomheder.
Specielle revisorer
Ovenstående giver anledning til endnu et spørgsmål, og det er hvilken slags revisor man skal have. Man kan ikke blive uddannet som revisor i et eller andet super specielt, og så kan man ikke andet end det. Når man snakker om en speciel revisor, så er det en med erfaring inden for et bestemt område, som kan løse dit problem eller din udfordring hurtigere (og dermed billigere, måske) end andre revisorer. Vi ser at mange med problemer med skat og kryptovalutaer har gavn af en revisor med fokus på bitcoin og lignende. Der findes også en dansk side, hvor man kan finde sådan en. Klik her for at gå til siden.